Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

ΕΠΙΤΟΠΟΥ/EPITOPOU 2014

Eγκατάσταση in situ. Ασβέστης 2013
Εγκαταλελειμμένα θρανία και καρέκλες δημοτικών σχολείων των χωριών, χρησιμοποιημένα οικοδομικά υλικά, πέτρες από ερειπωμένες οικοδομές, πευκοβελόνες πριν την καύση, και ασβέστης.
Ευτελή υλικά και άχρηστα αντικείμενα, υλικά χωρίς εμπορική η αισθητική αξία, στοιβαγμένα η πεταγμένα, ορατά σε πολλά σημεία του νησιού, θα χρησιμοποιηθούν εφέτος από τους πέντε καλλιτέχνες  του ΕΠΙΤΟΠΟΥ 2014 για να στηθούν οι πολυδιάστατες εγκαταστάσεις στην γνωστή διαδρομή του χωριού Λειβάδια.
Και βεβαίως, η συμμετοχή των παιδιών του δημοτικού σχολείου Άνδρου, τα οποία καλούνται για δεύτερη συνεχή χρονιά να συμμετέχουν προσφέροντας το υλικό που θα είναι φράσεις διαλεγμένες από το αγαπημένο τους βιβλίο, για να δημιουργηθεί μια διαδραστική επέμβαση την ημέρα των εγκαινίων. H δεύτερη έκδοση ΕΠΙΤΟΠΟΥ/EPITOPOU 2014  έχει ήδη ξεκινήσει. Η χρονιά αυτή είναι ιδιαίτερα δύσκολή γιατί βρισκόμαστε χωρίς βασικό χορηγό αλλά δεν θελήσαμε να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια. Σκεφτήκαμε  λοιπόν να προσφύγουμε στην χρηματοδότηση του εγχειρήματος, μέσω μικρών εθελοντικών εισφορών και ζητάμε την υποστήριξη των φίλων του ΕΠΙΤΟΠΟΥ σε Ελλάδα και Γαλλία. Μπορείτε  όλοι να γίνετε όλοι χορηγοί του ΕΠΙΤΟΠΟΥ από 10 € και πάνω, στο λογαριασμό που ανοίξαμε σε ιστοσελίδα σε γαλλικά και αγγλικά:
http://www.kisskissbankbank.com/en/projects/pitopou-2014
Fondation Louis Moret, Martigny, Ελβετία 2014
Για όσους επιθυμούν να συνεισφέρουν περισσότερο από 20 €  οι καλλιτέχνες  προσφέρουν μια σειρά σχεδίων που θα κάνουν στην Άνδρο ειδικά για το ΕΠΙΤΟΠΟΥ14. Όλα τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα χρησιμοποιηθούν για έξοδα οργάνωσης, μεταφοράς, διακίνησης και υλικών που θα έχουν οι καλλιτέχνες στον νησί. Αναλυτική λίστα των βασικών εξόδων στη ιστοσελίδα και στο www.epitopou.com
Εκ μέρους των καλλιτεχνών και της επιμελήτριας Εύα Τουρτόγλου–Bony  
—EΠITOΠOΥ: Εναλλακτική πρόταση που περιλαμβάνει διαδρομή εφήμερων έργων in situ, συναντήσεις μεταξύ καλλιτεχνών και κατοίκων και προβολές στην Κινηματογραφική Λέσχη Ανδρου.
Από 12-07 έως 31-08-2014 Περιφέρεια χωριού Λειβαδίων, Νήσος Άνδρος, Κυκλάδες.
Καλλιτέχνες: Eύα Τουρτόγλου–BONY, Mάρθα Δημητροπούλου, Απόστολος Καρακατσάνης, Séverine HUBARD, Paul Sοuviron. Επιμελήτρια : Τατιάνα May Καλλέργη. Για περισσότερες πληροφορίες για τις προτάσεις των καλλιτεχνών: www.epitopou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: