Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Πρωτεύς - Ειδοθέα: Από την Ανδρο σ' όλο τον κόσμο

Μια βραδιά στο Ανοικτό Θέατρο Ανδρου με την «Πρωτεύς κοινωνική καινοτομία & Ανάπτυξη» το πρόγραμμα υποτροφιών ΕΙΔΟΘΕΑ και τους ανθρώπους που πλαισιώνουν αυτές τις πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες.  

Οι υπότροφοι του προγράμματος ΕΙΘΟΔΕΑ μαζί με τον Δημήτρη Κοκκίνη.
Μαριάννα Φωτοπούλου - Μαργέτη εφημερίδα "Ανδριακή"
Δημήτρης Κοκκίνης Πλοίαρχος Β' Ε.Ν., πρόεδρος "Πρωτεύς Κοινωνική Καινοτομία & Ανάπτυξη"
Per Filip Sommerstadt, CEO, "Stiftelsen Fullriggeren Sorlandet
Ο σκηνοθέτης της μικρού μήκους ταινίας Νίκος Μανδαράκας.
Ελένη Μπενέκη, Ιστορικός (ΜΑ), Η διαχείριση της ναυτικής κληρονομιάς ως εργαλείο για την ανάπτυξη του νησιού
Το εγχειρίδιο της ΕΙΔΟΘΕΑΣ: Στυλιανός Μαργέτης

Ο Δημήτρης Κοκκίνης είναι ένας Ανδριώτης ναυτικός, παθιασμένος με την ναυτική τέχνη και ακόμη πιο πολύ με την Ανδρο. Μαζί με φίλους ίδρυσαν πριν χρόνια έναν φορέα δράσεων με σκοπό "την επιδίωξη του συλλογικού οφέλους την παραγωγή προϊόντων για την ικανοποίηση των αναγκών της συλλογικότητας, της απασχόλησης..." (περισσότερα εδώ) Το πρόγραμμα «ΕΙΔΟΘΕΑ 2016» είναι μια εξομοίωση της πορείας της ζωής ενός ναυτικού από την αναζήτηση εργασίας μέχρι τον επαναπατρισμό του, δίνοντας τη δυνατότητα σε νέους και νέες, να ταξιδέψουν, και να εργαστούν σε ένα εκπαιδευτικό ιστιοφόρο. (περισσότερα εδώ) Με τις υποτροφίες της ΕΙΔΟΘΕΑΣ πολλά Αντριωτάκια, αλλά και παιδιά από διάφορες περιοχές της χώρας μας, έζησαν μια μοναδική εμπειρία ταξιδεύοντας με ιστιοφόρο. (βίντεο εδώ) Σε μια εποχή που όλα είναι θολά και γκρίζα παρόμοιες πρωτοβουλίες φέρνουν άνεμο αισιοδοξίας και βεβαιότητα πως πρέπει να ξαναγυρίσουμε εκεί που ξεκίνησαν οι παππούδες μας: στη θάλασσα και στη γη, με την τεχνογνωσία και τις δυνατότητες της εποχής μας. Πολλά μπράβο στον Δημήτρη και όσους συμμετέχουν σε αυτές τις υπέροχες πρωτοβουλίες.

INFO
Μείνετε συντονισμένοι με τις δράσεις της «Πρωτεύς κοινωνική καινοτομία & Ανάπτυξη» επικοινωνήστε, μοιραστείτε τις ιδέες σας: info@proteusinnovation.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου